Jumeirah.se - Guide till Dubai


Nyheter om Dubai

November 19, 2007
Besök Dubai så snart du har möjlighet, om 50 år kommer Dubai att ligga under havsytan om inte klimathoten stoppas. De extraordinära boendeprojekten Palm Jumeirah och The World kommer att översvämmas.

Detta scenario målar Sir Richard Branson upp och drar sitt strå till stacken genom att donera 3 miljarder USA-dollar av vinsten från hans flygpolag Virgin. Donationen ska beskosta utvecklingen av miljövänlig energi. Koldioxiden är den stora boven i dramat och Branson utlovar en belöning på 25 miljoner dollar till den som kommer på ett sätt att radera, den genom förbränning av fossila bränslen, skadliga koldioxiden ur atmosfären.

November 1, 2007
Tiger Woods golfbana Al Ruwaya som planeras bli klar i slutet av 2009, kommer att husera golfstjärnan personligen. Al Ruwaya blir mer än stora gröna golfbanor, Al Ruwaya blir ett golfcommunity där intresserade kan köpa sig ett hus. Priserna ligger på mellan 12 miljoner och 23 miljoner USA-dollar.

Oktober 15, 2007
Den gröna linjen av Dubais tunnelbanesystem rapporteras gå som planerat med ett färdigställande om 11%. Precis som alla andra storstäder lider Dubai av en ständigt ökande biltrafik och Dubai Metro är ett svar på det.

Oktober 13, 2007
Sveriges Television's Packat & Klart den 11 oktober inleddes med ett repotage om Dubai. Fokus låg på kontrasternas Dubai, med Ski Dubai å ena sidan och underbetalda pakistanska byggnadsarbete å andra sidan.

Oktober 9, 2007
ETA Star, ett fastighetsbolag i Förenade Arabemiraten, kommer att glänsa på Cityscape 2007 som går av stapeln den 16-18 oktober, 2007. Anledningen är att ETA Star kommer att presentera sitt boendeprojekt La Italia, som kommer att bli ett italieninspirerat bostadsområde i Falcon City of Wonders.

La Italia är planerat att bestå av mindre lägenhetskomplex och fristående hus, liggandes i de trafikbefriade områdena Venedig, Rom och London - delar av Falcon City of Wonders.

Oktober 4, 2007
Det indiska byggbolaget BSEL Infrastructure Realty Limited har inlett uppförandet av BSEL Pearl Tower, ett bostads- och kontorskomplex i Dubai:s norra delar.

Pearl Tower ligger 20 minuters bilresa från Dubai International Airport och kommer när det är klart att erbjuda bostäder på 40 av de 50 våningarna. Övriga våningar är reserverade för kontor och andra kommersiella verksamheter.

Bland extravagancerna finns en hälsoklubb (spa/gym/pool) på 48:e våningen och en helikopterplattform på den 49:e våningen. BSEL uppger att en viss procent av våningarna redan är sålda men att de inte kan säga hur stor del det egentligen rör sig om.

Försäljningsytorna i den första fasen kommer att vara på ca 750,000 kvadratmeter och ytan på hela komplexet inklusive våningar för boende beräknas till ca 2,6 miljoner kvadratmeter!

Oktober 3, 2007
För att motverka trafikstockningar har General Secretariat of the Dubai Executive Council bett arbetsgivare att införa flexibla arbetstider i Dubai stad.

Oktober 1, 2007
Dubai har på sistonde gjort sig känt i Sverige genom att buda på OMX. Rivalen Nasdaq kom senare att bli en partner i budstriden som följde när det till Dubai närbelägna emiratet Qatar äntrade scenen. Artiklar i svensk finanspress gör gällande att Qatar nöjer sig med de procent de lyckats köpa av OMX och att även om de har som mål att öka sin andel i OMX så är ett samarbete med Dubai inte helt uteslutet.