Jumeirah.se - Guide till Dubai


The World

Den 10 januari 2008 färdigställdes del 1 av Dubai's mest intressanta och imponerande byggnadsverk. Nakheel, företaget bakom projekt som The Palms och The World, säger i ett pressmeddelande att den sista stenen nu lagts till den 27 km långa vågbrytare som skyddar de 300 småöarna som i sig utgör The World.

Nästa steg är att sälja de nyskapade markområdena till byggherrar och relaterade intressenter, för att därefter låta påbörja byggnationen av infrastruktur och byggnader.

Köpare av de enskilda öarna får såväl landområdet som en del av det angränsande vattnet. Det öppnar upp för möjligheterna att omforma landområdet och fritt anpassa det efter sina egna behov. Därför kan öar som idag ser ut på ett visst sätt komma att förändras i grunden. Inom landområdet är det nämligen tillåtet att skifta landmassorna.

Coral Island Resort

För de ultra-rika och de som kanske inte riktigt finner "mainstream" The World tillräckligt avskärmat från verkligheten, erbjuder Nakheel: Coral Island Resort.

Placerat nära "Nordamerika" sägs ögruppen erbjuda sällan skådad lyx och avskildhet, bostäder alldeles intill privata stränder men samtidigt tillräckligt nära resten av The World för att inte vara helt isolerat.

Video: The World