Jumeirah.se - Guide till Dubai


Creekside park

En park nära The (Dubai) Creek. Har bland annat linbana och mini-legoland. Öppet alla dagar 8-23. Vissa dagar öppet endast för kvinnor och barn. En mindre strand finns i direkt anslutning till Creekside Park men bad rekommenderas inte.

Safa Park

En stor park i Jumeirah. Här finns möjligheter att spela fotboll, tennis, basket och det finns en jogging-slinga runt parken. På helgerna är det lite mer folk, och många familjer åker hit för att ordna BBQ. Öppet 8-23 alla dagar, en vardag/vecka endast för kvinnor och barn.

Jumeirah Beach Park

Jumeirah Beach Park ligger ca 6 km söder om Dubais centrum, i direkt anslutning till stranden och besöks av många turister som söker sol och bad.

Jumeirah Beach Park

Här finns picknickbord, grillområde och små lekytor för barnen. Det finns även volleybollplan, duschar och pooler med badvakter. Öppet 8–22.30. Tors–fre till 23:00. En dag/vecka öppet endast för kvinnor och barn. Inträde ca 5 AED.

Jumeirah Open Beach

En av ganska få stränder i Dubai som är helt gratis. En helt okej strand om än lite skräpig. Kallas i "Russian Beach" på grund av att det är rätt mycket ryssar här.

Jebel Ali Beach

En stor och ganska obesökt strand en bit utanför stan. Gratis. Här kan man även smyga i sig en öl, något som annars är förbjudet på allmän plats. Tänk på det när ni har grillafton i någon park.

Övriga stränder

De största och finaste stränderna tillhör hotellen utefter kustremsan. Stränderna är välskötta och fina men det kan kosta flera hundra svenska kronor per person att få tillträde om man inte är hotellgäst. Att planka in rekommenderas inte.